21 нови дестинации на авиокомпания "Ryanair" от София през есента

20 Юни 2016 г.
21-на са дестинациите, които най-голямата европейска нискотарифна авиокомпания Ryanair пуска от София през есента. Нискобюджетният превозвач отваря на 6 септември собствена база в българската столица, което ще донесе работа на поне хиляда и сто души, а пътниците, които авиокомпанията се очаква да превози, са повече от милион и половина само през 2017 година. Единствено направлението София - Рим ще бъде открито на 30 октомври.
 

Четири ще са полетите в седмицата на Ryanair до столиците на Испания и Белгия, три самолета седмично ще пускат до европейските градове Пиза, Барселона, Айндховен, Бирмингам и Дъблин. Два пъти през седмицата ще лети превозвачът до Валенсия, Баден-Баден, Лондон, Глазгоу, Венеция, Ливърпул, Мемингем и Стокхолм, а всеки ден до Берлин, Атина, Рим и Кьолн.
 
До края на 2017 г. Ryanair се очаква да има 1/4 пазарен дял в България, а според главния търговски директор на компанията Дейвид О'Брайън, има голям потенциал за развитието на пазара у нас. Първенец по дял Ryanair е в държави като Италия, Испания, Ирландия, Белгия, Литва и Полша.
 
Ще продължат полетите на авиокомпанията от Пловдив до Лондон (Летище "Станстед"), само ако не бъде планирана промяна от страна на летище Крумово във връзка с обявената вече процедура по отдаването на концесия на аеропорта и ако не се вдигнат цените, дължими от авиокомпаниите за летищни такси.

 
Новите директни полети на Ryanair от София са:
Гърция: Атина
Германия: БерлинХамбургКьолнБаден-БаденМеминген
Великобритания: Лондон (Станстед)ЛивърпулГлазгоуБирмингам
Испания: БарселонаМадридВаленсия (Кастеьон)
Италия: Милано (Малпенза)Рим (Чампино)ПизаВенеция
Ирландия: Дъблин
Холандия: Айндховен
Белгия: Брюксел (Шарлероа)
Швеция: Стокхолм 

 
Новини
19 Декември 2019 г.
Започнаха ранните записвания за почивки и екскурзии 2020 година!...
23 Януари 2018 г.
От 2018 година във всички хотели в Гърция се въвежда задължителна общинска такса. Тя се заплаща лично от туристите на място в хотела. За различните кате...
07 Декември 2016 г.
Бихме искали да Ви информираме, че от 09.01.2017г., всички редовни полети на авиокомпания „България Ер“ ще се изпълняват от Терминал 2 на ле...